Rada nadzorcza Orbis powołała Gilles Clavie na stanowisko prezesa zarządu oraz dyrektora generalnego spółki

Gilles Clavie prezes Orbis

w grupie był odpowiedzialny m.in. za strategię, zarządzanie ryzykiem, informatykę i zarządzanie aktywami

do nowego wyzwania podchodzę bardzo ambitnie

Dobrze znam Orbis i zamierzam kontynuować oraz zintensyfikować dynamiczny rozwój spółki, jako lidera branży hotelowej w tej części Europy. Strategia ekspansji pozostanie niezmieniona. Priorytetem dla Orbisu jest dalsze powiększanie sieci hoteli, poparte poprawą rentowności oraz szybkim wzrostem rozpoznawalności naszych marek – mówi Gilles Clavie, prezes zarządu i dyrektor generalny Orbis.

utworzył i przewodniczył komitetowi zarządzającemu nieruchomościami

Na posiedzeniu w dniu 27 czerwca br. rada nadzorcza Orbis powołała Gilles Clavie na stanowisko prezesa zarządu oraz dyrektora generalnego spółki. Gilles Clavie dołączył do Orbis w styczniu 2011 r., jako członek komitetu wykonawczego spółki.

Gilles Clavie prezes OrbisGilles Clavie prezes Orbis

ma 44 lata i karierę zawodową rozpoczął w 1993 roku

jako dyrektor ds. konsolidacji i sprawozdawczości finansowej Grupy Eridania Beghin-Say. W 2001 roku dołączył do Grupy Accor w Paryżu, pełniąc funkcję dyrektora ds. sprawozdawczości i konsolidacji dla segmentu hoteli biznesowych i wypoczynkowych.

W latach 2004 – 2010 zajmował stanowisko kontrolera finansowego, odpowiedzialnego za działy rachunkowości, skarbu i finansowych systemów informatycznych w Grupie Accor.